lördag 14 november 2009

Lamm

Den senaste veckan har vi ätit lite konstigt. Det hela började med att min bror undrade om vi var intresserad av att dela på ett lamm. Klart att vi var! Vi har dock lyckats fylla våra frysar till bredden med allt möjligt. Det gällde alltså att glufsa i sig så mycket som möjligt under veckan. Det har lett till spännande maträtter det. I förrgår åt vi till exempel renskav i hembakt hamburgerbröd. Annat fint vi hittade var ärtsoppa, kålpudding och paj (det åt vi inte samtidigt då).

Igår var den enda insatsen mot frystömning att jag åt glass. Innan dess åt vi rödspätta. Det var lite stressigt för Daniel skulle iväg till jobbet men det fina med fisk är ju att det är riktigt snabbmat. Som tur var så hade vi tillräckligt med tid för att koka potatis, stekt rödspätta med pasta känns inte riktigt rätt. Varje gång vi äter färsk fisk så säger vi att vi borde göra det oftare, får se om det blir så den här gången. Igår bestod middagen i alla fall av varsin helstekt rödspätta, kokt potatis, romsås på gräddfil och ishavsrom och till detta en liten sallad. Mmmm.

Men lammet då? Jodå, det visar sig att ett halvt lamm inte är så stort när det väl är styckat så det ska inte vara några problem att få in i frysen alls. Men jag tror att vi fortsätter med att äta ur frysen, det är både välbehövligt och spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar